Історія ХМК


Історія нашого підприємства починається з 90-х років XIX ст.

У той час у Харкові були тільки приватні, невеликі бойні з поганими санітарно-технічними умовами. Хвору худобу забивали без санітарного огляду, часто виникали спалахи епідемій кишкових захворювань, що не могло не хвилювати міські влади.



Рішення про будівництво в Харкові міських боєнь було прийняте Думою під керівництвом І.П.Голеніщева-Кутузова в 1895 році. У 1897 році було закінчено будівництво боєнь, кишкового заводу, альбумінового заводу і скотопрогінного двору. Вартість усього будівництва обійшлася  майже у 300 тисяч срібних карбованців. 6 серпня (ст. стилю) 1897 року міськи бойні почали свою  роботу. Усі приватні бойні у Харкові і його околицях рішенням Управи були закриті.


Більше як за 100-річний період Харківський м'ясокомбінат неодноразово технічно переоснащувався, зростали його виробничі потужності, освоювався випуск нових видів продукції. У важкий післявоєнний період були споруджені головний виробничий корпус і ковбасний цех. За зміну одночасно на двох конвеєрах у добу вироблялося 75 тон ковбасних виробів, 100 тон м'яса. Невипадково в радянські часи колектив підприємства був нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора.



Колективом Харківського м'ясокомбіната накопичений великий досвід у виробництві м'ясних виробів. Це компанія з повним виробничим циклом від забою худоби до вакуумного упакування готової продукції. Сучасне імпортне устаткування, вітчизняна сировина, висока санітарно-гігієнічна культура виробництва, досвідчені фахівці дозволяють робити продукцію високої якості.